| Nieuws

Alisha bereidt zich voor op de Discipleship Training van Youth With a Mission

Alisha vertrekt op 8 januari voor een half jaar naar Kona Hawaii voor een Discipleship Training van Youth With a Mission. YWAM is een wereldwijde organisatie met een zes maanden durende DTS programma. Een combinatie van blended leren, groepsactiviteiten, persoonlijke reflectie en een praktische invulling van dienen.

Invulling

De eerste drie maanden zit ik op een basis waar we les krijgen over de bijbel, het geloof en evangelisatie. Drie maanden met intensieve lesdagen, taken in je community en avondactiviteiten zoals worships. Naast de lessen ga ik mij bezig houden met huiswerk wat o.a. bestaat uit bijbelstudie en stille tijd.

De tweede 3 maanden gaan we in verschillende kleine groepjes op outreach. Dit houd in dat we naar een nog onbekende plek gaan waar we gaan dienen. Dit kan over de hele wereld zijn. Ter voorbereiding op de outreach ga ik door middel van stille tijd op zoek naar de plek die God voor mij heeft. Spannend en ben heel benieuwd!

Aanraking

Tijdens een kerkdienst ongeveer 3 jaar geleden, kreeg ik echt op mijn hart om een DTS te gaan doen. Het kwam totaal onverwachts. Ik had hier nooit over nagedacht, omdat ik precies had uitgestippeld wat ik de komende jaren wilde. Door de preek over evangelisatie voelde ik mij op dat moment geroepen om hier iets mee te doen.

YWAM ken ik door o.a. mijn oom die in Paraguay woont en zich al jaren voor YWAM inzet. Ik ben in gebed gegaan voor de plek en de periode waar en wanneer ik de DTS mocht gaan volgen. Zo ben ik uitgekomen in Kona Hawaii in januari 2024. Daar heb ik echt Gods leiding in ervaren.

Roeping

Gods verdere roeping voor mij weet ik nog niet. Ik kijk er uit en verlang er naar dat ik dit in het komende half jaar samen met God mag ontdekken.

Gebed

Graag zou ik willen vragen aan de gemeente om met mij mee te gaan in gebed. Ik zou het fijn vinden als jullie met mij mee willen bidden voor bescherming, steun en mij helpen Gods leiding te ervaren tijdens mijn leerproces en waar ik voor de outreach geplaatst zal gaan worden.

Daarnaast hoop ik te mogen genieten van het prachtige eiland en de mooie mensen die ik mag ontmoeten.

Alisha, 19 jaar

Deel van Mozaiek 055 sinds het prille begin.
Elke maand ontvang je van mij een update over mijn reis en ontdekkingen.


Deel dit artikel:

Meer nieuws

| Deel in het geheel
Mijn eerste 6 weken in Hawaii
| Kingdom Business Community
Nieuw! Mozaiek Kingdom Business Community
| Meebouwen
Mozaiek NL zoekt projectondersteuner