| Kenia

Update vanuit het Noorden van Kenia

Vorige week hebben we je via een aparte nieuwsbrief geïnformeerd over de hevige regenval en overstromingen in het Noorden van Kenia. Graag geven je een update over de situatie.

De afgelopen week heeft het in Noord-Kenia niet meer geregend. Dat maakt dat de schade nu goed geïnventariseerd kan worden en de eerste herstelwerkzaamheden in gang worden gezet. De impact is per gezin verschillend. Op sommige plekken zijn complete ‘huizen’ weggespoeld met alles erop en eraan. Op andere plekken staan de huizen nog redelijk, maar zijn veel spullen onbruikbaar of kwijtgeraakt. Via het noodfonds worden er huizen gerenoveerd/opgeknapt en voedsel, nieuw beddengoed en muskietennetten aangeschaft.

Laten we om onze broers en zussen heen blijven staan. Het is nu droog en laten we bidden dat de regenval die nog wel voorspelt wordt voor deze maand, uitblijft. Ook kun je concreet bijdragen door een familiegift via Compassion (voor de Mozaiekers die een kind sponsoren) of door een donatie aan het noodfonds. Op de Mozaiek Kenia website vind je hier meer informatie over: Hevige regenval en overstromingen - Mozaiek

Deel dit artikel:

Meer nieuws

| Deel in het geheel
Mijn eerste 6 weken in Hawaii
| Kingdom Business Community
Nieuw! Mozaiek Kingdom Business Community
| Meebouwen
Mozaiek NL zoekt projectondersteuner