| Kenia

Update vanuit Kenia

Begin december deelden we een update over de hevige regenval en overstromingen in het noorden van Kenia en gevolgen daarvoor voor onze broers en zussen.

Inmiddels kunnen we melden dat de hevige regenval is gestopt en dat het nu op veel plaatsen droog is of miezert. Wel zijn de gevolgen en impact van de overstromingen nog steeds groot. Langzaamaan wordt er gekeken hoe men het leven weer op kan pakken. De eerste scholen in het gebied zijn weer open en de rest volgt de komende weken.

Samen met de lokale kerken bekijkt Compassion per project wat er nodig is. Zo wordt er bekeken of en hoe de beschadigde huizen herbouwd kunnen worden. Er wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen van de herstelwerkzaamheden (welke hulp is er nodig, wie gaat het werk doen etc), zodat men direct aan de slag kan, zodra dit mogelijk is. Daarnaast hebben honderden gezinnen behoefte aan huishoudelijke materiaal zoals beddengoed, matrassen, lakens en kleding. Door het vele water zijn deze zaken niet meer bruikbaar.

Eind februari start het plantseizoen wat tot ongeveer april duurt. Dit is een belangrijk moment, zeker omdat de 2e oogst van het jaar met de overstromingen verloren is gegaan.

Dank- en gebedspunten

Laten we met elkaar in gebed om onze broers en zussen in Kenia heen staan!

God, wij danken U…

… voor de lokale kerken en hun medewerkers die zo hard werken om hun getroffen mede-mensen te helpen. Sommigen van hen zijn zelf getroffen door de overstromingen, diefstal en andere problemen.

…voor gebed, betrokkenheid en hulp vanuit Mozaiek wat zorgt voor een glimlach bij de getroffen gezinnen.

God, wij bidden U….

…voor ‘rustige’ regen zodat in februari het plantseizoen optimaal benut kan worden.

… voor voorziening in schoolgeld, kleding en voedsel bij de getroffen gezinnen

…voor de Partnership Facilitators van de drie clusters, Emmanuel, Joseph en Shadrack, dat ze hun werk goed en met wijsheid kunnen doen, nu de vragen en nood die op hen afkomt groot is.

…voor de terugkeer van de veiligheid

Deel dit artikel:

Meer nieuws

| Nieuws
De nieuwe NBV21 jongerenbijbel is uit!
| Kids
"Ik hoop dat de Kids groeien in persoonlijke relatie met God en Jezus."
| Nieuws
Pre-order de nieuwe jongerenbijbel via Mozaiek