| Deel in het geheel

Mijn eerste 6 weken in Hawaii

Inmiddels zit de eerste helft van mijn DTS op Kona Hawaii er alweer op. Elke week staat er een thema centraal, waarover we 4 dagen les krijgen. De volgende twee weken sprongen er voor mij uit.

Pure heart week

Deze week kwamen Tom en Donna Cole spreken over herstel in relaties. God heeft ons namelijk gecreëerd om relatie te hebben met Hem en elkaar. Maar veel relaties zijn niet zoals Hij bedoeld heeft. Tijdens de lessen was er ruimte voor herstel en vergeving. Ik vond het enorm mooi dat er tijd en ruimte werd gegeven om dit bij God te brengen. Ik ervaarde Gods hulp en aanwezigheid tijdens deze momenten. Muren die er waren zijn neergehaald, waardoor ik herstel ervaar in relaties die gebroken waren.

Authentic discipleship week

Afgelopen week sprak Andy Bird over authentiek discipel schap. We hadden deze week verschillende onderwerpen waarover gesproken werd. Het eerste thema van deze week was hoe een authentieke dicipel eruit ziet en hoe je dit kan zijn. Wat er voor mij uitsprong was de tekst uit Mattheus 16:24 ->Then Jesus told his disciples, “ if anyone would come after me, let him deny himself, pick up his cross and follow me.” Wat er voor mij uitsprong is dat mijn leven niet van mij is. Zo staat in mat 16:25-> For whoever would save his life will lose it, but whoever loses his life for my sake will find it. 

Mijn leerpunt in dit is: ook al gaat het niet altijd zoals ik wil of hoe ik het wil, toch mag ik weten dat God mijn leven in Zijn hand heeft. Mijn leven is van Hem en hieraan wil ik mij dagelijks herinneren. 

Brave Love 

In onze DTS zijn er verschillende tracks die je kan volgen. Toen ik naar Kona kwam dacht ik de sport track te willen gaan doen. Maar God had een ander plan. De week waarin we de definitieve keuze moesten maken, merkte ik dat ik geen rust had over de sport track. Maar ik had ook geen idee welke andere track ik dan zou willen doen. Na een van de lessen sprak God tegen mij dat ik naar een meisje toe moest gaan, en haar te vertellen hoe God haar ziet. Dit heb ik gedaan, waarna ik met haar heb gebeden. 

Toen ik wegliep van dit gesprek, sprak God tot mij dat dit is wat ik mag gaan doen. Bidden voor vrouwen en hun bemoedigen in hun identiteit in God. Na dit moment wist ik zeker dat ik de brave love track mocht gaan doen. 

Inmiddels zit ik nu al een aantal weken in de brave love track. Ik merk dat dit de juiste keuze is en dat God mij naar de juiste plek heeft geleid. Ik mag leren over het staan in de identiteit die God voor ons heeft als vrouwen en hoe je dit kan uitdragen naar andere vrouwen toe. Ik kijk erg uit naar wat ik hiermee mag gaan doen in de toekomst en wat God hierin voor mij heeft klaarliggen!

Ik ben erg dankbaar voor Gods aanwezigheid door alles heen. Ik mag al zoveel leren en leer Hem steeds beter kennen. Ik ben enthousiast om over een aantal weken naar Armenië te gaan en te mogen gaan ontdekken wat God daar wil gaan doen door ons heen. 

Gebedspunten

Zouden jullie voor de volgende punten willen meebidden: 

  • Voor de voorbereidingen van onze outreach naar Armenië. 
  • Voor kracht tijdens deze periode. 
  • Dat ik deze periode mijn ogen gefocust op Hem houden.

Bedankt voor het lezen!

Alisha 

Deel van Mozaiek 055 sinds het prille begin.
Elke maand ontvang je van mij een update over mijn reis en ontdekkingen.

De eerste update van Alisha gemist? Je leest het hier > 


Wil je ook iets delen, vragen om steun, of je geloofservaring delen met de gemeente? Neem contact op met [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

| Deel in het geheel
Mijn eerste 6 weken in Hawaii
| Kingdom Business Community
Nieuw! Mozaiek Kingdom Business Community
| Meebouwen
Mozaiek NL zoekt projectondersteuner